Be My Followers!

Ahad, 14 Disember 2014

I'm coming home...




Salaam untuk semua viewers! Kini ku kembali berblogging… hari tu ada buat entri pasal throwback nak balik Jawa an?Hah meh sini nak cerita panjang lebar pengalaman kedua di Purwokerto,Banyumas a.k.a Indonesia. Ada kawan aku sebut nama kampung aku Purworejo..haha Chicago la..macam-macam.


Anyway, kali kedua balik kampong masih lagi takleh ngomong Jawa! Bahasa Indonesia pon tunggang langgang & tak fasih lagi T__T Tapi nasib baek juga sedara-mara sana faham.Cuma ada la sikit waktu dok bersembang… macam ni -Ă  Malaysia panggil kasut, Indonesia panggil sepatu. Bukan sepahtu tau!


Jadi,ini antara gambar-gambar yang sempat aku tangkap bermula dari aku dan family dok kat airport Sultan Abdul Halim sampai la kat Indonesia ..Apa lagi? Biar gambar yang bercerita….

Sebelum tu..tonton dulu Upin kecil ni dulu !
video

 
Di KLIA2

Masih nampak sisa-sisa banjir lagi

Kesibukan kota Bandung

Pasha Ungu.. gotcha!!

gila?

OTW nak beli makanan dengan Lik Tohar dan anak perempuan dia, Belin *kanan*








Depan rumah Lik Tohar





Di Lawang Sewu (Pintu Seribu)



Masjid Agung Jawa Tengah

*Atas* Gerai jual tahu (tauhu) goreng. Tak makan pon tapi dah balik Malaysia baru mengidam nak makan :P

Cool blog versi Bandung..fresh lagi tau! Apoket namanya *kalau xsilap* Abaikan buah betik bertebuka tu ..








Tempat kebanyakan mahasiswa print assingment dorang..sempoi ja.. *abaikan jari aku sebelah kiri tu*

Daarul Jannah Cottage..datanglah ke sini ^^ Peace and calmful
Ni time berhenti rehat kat restoran sebelum teruskan perjalanan ke kampung
*Pic dah xikut turutan T_T*

Masih di Bandung..Diorang tengah dengar ceramah agama pagi-pagi..Kebanyakan pelajar

Pagi-pagi jam 6 am xsibuk lagi jalan..rilek dulu bro





Kembali ke Bandung... *tiba-tiba dah jadi random pic..sori*


Rangga !!!

Jalan kaki je dari hotel nak sampai sini..

Muzium Geologi

Di Muzium Konfrontasi Asia-Afrika

From Kartika Sari



Di kawasan jualan kaos (t-shirt) yang murah-murah aja!





Tiada ulasan:

Catat Ulasan